GSÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ VE TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ARASINDA SOSYAL SORUMLULUK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI  21 Ekim 2024

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), öğrencilerin sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmalarına katılımını artırarak  topluma katkı sağlayacak yeni projeler geliştirmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Rızvanoğlu ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı’nın katılımıyla gerçekleştirilen törende imzalandı. 

İki yıllık süre için geçerli olacak bu protokol, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Çalışmaları I ve II dersleri kapsamında uygulanacak. Protokol sayesinde öğrenciler, somut sosyal sorumluluk projelerine katılacak ve gönüllülük konusunda deneyim kazanma fırsatı bulacak. Dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilere Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından katılım belgeleri verilecek. 

Sektör, Sivil Toplum ve Akademi İş birliğine Örnek 

2002 yılından bu yana “Gençlerin öncülüğünde, yetişkinlerin rehberliğinde” ilkesiyle hareket eden TOG, gençlere sosyal sorumluluk eğitimi vererek toplumsal fayda yaratmalarına olanak sağlıyor. Birçok marka ve kuruluşla iş birliği yaparak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren TOG; bu protokolle sivil toplum, sektör ve akademi arasında güçlü bir bağ kurulmasına öncülük etmeyi hedefliyor. 

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Hakkında 

2002 yılında kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), her yıl binlerce genci burs ve mentorluk programlarıyla güçlendirir, onlara sosyal sorumluluk eğitimleri vererek toplumsal sorunlara çözüm üreten projeler gerçekleştirmeleri için alan yaratır.   

Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren Toplum Gönüllüsü gençler; her yıl çocuk haklarından kültür sanata, toplumsal cinsiyet eşitliğinden sağlığa, hayvan haklarından sürdürülebilir yaşama kadar birçok temada projeler üreterek sosyal fayda yaratan çalışmalar gerçekleştirirler.

Gençler tüm projelerinde, vakfın ilkeleri olan farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, ekip çalışması, yaşam boyu öğrenme ve girişimcilik ilkelerini kendilerine rehber edinirler. Vakıf tüm çalışmalarıyla çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen, girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmayı hedefler.